Laddar Evenemang
Hitta Evenemang

Evenemangsvynavigation

Kommande Evenemang

Evenemang List Navigering

november 2017

Grundvattendagarna

7 november8 november
Norrlands Nation Fest & Konferens, Västra Ågatan 14
Uppsala,
+ Google Map

Preliminärt program: Årets Grundvattendagar kommer mycket att handla om grundvattnet som resurs för dricksvattenförsörjning, grundvattenövervakning, tillståndsprövning och klimatförändringar. Även andra grundvattenrelaterade ämnen som föroreningar, undersökning, modellering, kartläggning, samhällsbyggnad och geoenergi finns med i programmet.

Mer information »

Fördjupningskurs med fokus på tillsyn

8 november9 november
Muninhuset, Cajsa’s kök – konferens, Strandbodgatan 1
Uppsala,
+ Google Map

VA-guiden bjuder in till fördjupningskurs inom dagvatten med fokus på tillsyn. Under två dagar i Uppsala får deltagare fördjupa sig i hela processen, från tidig planering enligt PBL till tillsyn av anläggningar enligt miljöbalken. I kursen ingår även ett fältbesök för att att studera nya reningstekniker.

Mer information »

Lagen om allmänna vattentjänster

14 november15 november
Scandic Crown, Polhemsplatsen 3
Göteborg,
+ Google Map

Kurs från Svenskt Vatten som ger grundläggande kunskaper kring lagens regler om rättsförhållandet mellan VA-huvudman och abonnent samt information om gällande rättspraxis. Kursens syfte är att under två dagar ge deltagarna grundläggande kunskaper kring lagens regler om rättsförhållandet mellan VA-huvudman och abonnent samt information om gällande rättspraxis. Det finns även möjlighet att gå en fördjupningskurs (16 nov) där syftet är att praktiskt tillämpa Vattentjänstlagen i vardagen.

Mer information »

Juridik och teknik för små avlopp

14 november15 november
Norrlands Nation Fest & Konferens, Västra Ågatan 14
Uppsala,
+ Google Map

Två utbildningsdagar med tre experter från Avloppsguidens Fråga experten. Föredrag varvas med diskussionspass utifrån deltagarnas behov. Vi vill stödja dig att bli bättre på att handlägga ärenden som rör små avlopp så att du känner dig säkrare i inspektörsrollen. Utbildningen ger en grundläggande genomgång av juridik och teknik samt fördjupning inom området små avlopp.

Mer information »
december 2017

Emissioner av miljöföroreningar från små avlopp

6 december
Saturnus Konferens, Hornsgatan 15
Stockholm, 118 46 Sverige
+ Google Map
Gratis

Forskningsprojektet RedMic bjuder in till slutkonferens. Diskutera resultat med experter från företag, myndigheter, beslutsfattare samt forskare. Slutkonferensen är gratis och fika och lunch ingår. Anmälan senast 24 november till patrik.andersson@umu.se Meddela önskan om specialkost. Forskningsprojektet RedMic ”Nya strategier för att minska diffusa utsläpp av miljöföroreningar från enskilda avlopp” har finansierats av Formas under åren 2013 till 2017. Projektet är ett samarbete mellan Umeå universitet, Sveriges lantbruksuniversitet, Kungliga Tekniska Högskolan och Uppsala universitet och tar ett samlat grepp om problemställningen från…

Mer information »
mars 2018

Vatten Avlopp Kretslopp 2018

21 mars, 201822 mars, 2018
Gävle konserthus, Kungsbäcksvägen 22
Gävle, 802 67 Sverige
+ Google Map

För första gången arrangeras den årliga nationella mötesplatsen mitt i veckan, onsdag-torsdag. Vi hoppas därmed att alla påsklovsfirare hinner åka på sina semestrar eller hinner hem i lugn och ro till äggjakten. Vi ses i Gävle!

Mer information »
+ Export Events